Війна в Україні – Пентагон шокував зведенням щодо танках ЗСУ та ЗС РФ

Українська армія має більше танків, ніж російська. Така перевага виникла через те, що українські захисники масово знищували російську техніку під час першої фази наступу РФ.

Про це повідомив високопоставлений чиновник Міністерства оборони США, пише The Washington Post.

Він зауважив, що порівняльний підрахунок танків не є визначальним фактором, яка сторона має перевагу у війні, адже російська сторона переорієнтовує своє вторгнення для зосередження в основному на східному регіоні та уздовж південного узбережжя України, де окупувала міста. Водночас перевага України у бронетехніці є потужним інструментом у наземних боях.

…перевага України в танках – бронетехніці, які є потужним інструментом у наземних боях – є помітною точкою даних, оскільки союзники об’єднують ресурси, щоб допомогти українським збройним силам відбити російське вторгнення, яке спочатку загрожувало перевершити їх“, – зазачив він.

Посадовець нагадав, що 21 квітня адміністрація Президента США повідомила про намір надати 800 мільйонів доларів військової допомоги Україні, 144 тисячі артилерійських снарядів 155-мм гаубиць, а також нову марку безпілотника, яку спеціально розробили на потреби української армії.

Також він каже, що Росія дійсно була неготовою до опору України і свідченням цього є те, що українська сторона масово нищила російську бронетехніку, а решту росіяни були залишені залишити через непридатний стан.

Видання нагадує, що раніше у Міноборони США заявили, що Росія намагається вчитися на цих помилках, зосереджуючи сили на сході України. Близько двох десятків російських батальйонних тактичних груп переобладнаються та поповнюються. Тому наразі невідомо, яка загальна кількість танків сторін і чи спроби Росії поповнити запаси своїх підрозділів змінять баланс танків.

Як повідомлялося, Пентагон попередив, що Росія затямила урок, зазнавши невдачі на півночі України, і тепер спробує реабілітуватися у східних та південних областях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *