Вступ України до Євросоюзу – Київ заповнив опитувальник

Україна повністю заповнила опитувальник – документ, який необхідний для вступу до Європейського Союзу.

Про це повідомив заступник голови канцелярії українського президента Ігор Жовква під час телемарафону.

За його словами, українська сторона, як і обіцяла голові Європейської комісії Урсулі фон дер Ляєн 8 квітня, заповнила опитувальник упродовж тижня. Відтак – далі буде м’яч на стороні Єврокомісії.

Як президент і обіцяв Урсулі фон дер Ляєн, коли вона відвідувала 8 квітня Україну, що протягом тижня Україна заповнить опитувальник, який пані Урсула привезла з собою. Сьогодні пройшов тиждень, і можемо констатувати, що той документ, який привезла пані Урсула, з української сторони заповнений. Тому далі буде м’яч на стороні Європейської комісії”, – розповів Жовква.

Він зазначив, що ЄК має підготувати відповідну рекомендацію щодо того, чи виконує Україна копенгагенські критерії членства. Такі рекомендації необхідні для того, щоб Україну взяли в ЄС. В Україні сподіваються на позитивну відповідь.

Посадовець зауважив, що очікують надання статусу країни-кандидата на членство в Єврсоюзі на засіданні Євроради у червні цього року. Після чого відбудуться перемовини про вступ України у ЄС.

Коли ми такі переговори проведемо, можна буде вже говорити про повноцінне членство України в ЄС“, – додав заступник голови канцелярії президента.

Нагадаємо, що Європейський Союз 25-26 червня під час саміту має ухвалити рішення щодо наступних етапів вступу України в ЄС.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *