Наступ РФ на Донбасі – Буданов розповів про проблеми окупантів

Російська армія готується до вирішальної битви на Донбасі, однак згоди серед генералітету щодо наступальних операцій поки нема, бо бояться передчасно загинути на полі бою.

Про це розповів глава Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов під час телемарафону.

За його словами, російські генерали побоюються зазнати репресій у разі невдач.

Насправді росіяни готуються до вирішальної для них битви (ред. – на Донбасі). Вони дуже сильно поспішають, тому що вони дуже сильно обмежені в часі. Скажімо так, вони дуже хочуть встигнути отримати хоч якусь тактичну перевагу і справжні тактичні здобутки, які зможуть показати як, певною мірою, “виграш” у Росії в цій “спецоперації”. Вони поспішають до, скажімо так, Великодня (ред. – 24 квітня)“, – зауважив він.

Посадовець переконаний, що до цієї дати не встигнуть, а Україна буде відстояна. При цьому можливі лише певні тактичні перемоги. Хоч деякі селища переходять з рук у руки двічі-тричі на добу.

У російського генералітету немає “однорідності” виключно з однієї причини – на даному етапі, точно підтверджено про знищення 8 генералів (ред.- ЗС РФ). І цей фактор насправді лякає дуже багатьох із них“, – додав голова ГУР МО.

Він зауважив, що максимальна концентрація військової техніки окупантів – на околицях міста Ізюм на Харківщині.

Даних про зменшення угруповання російських окупантів у Маріуполі немає. Чисельність підрозділів РФ залишається такою ж.

Є дані, що в росіян вичерпуються запаси високоточних ракет, а налагодити виробництво ракет не можуть через санкції, зазначив Буданов.

Нагадаємо, що підрозділи Збройних Сил України проводять успішні контрнаступальні операції.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *