Верховний суд США анонсував важливе рішення по Трампу

Верховний суд США анонсував важливе рішення по Трампу

Фото: Getty Images
Суд оголосить, чи має право Трамп обиратися президентом

Напередодні “супервівторка” суд оголосить своє рішення щодо того, чи має право Трамп обиратися президентом.

У понеділок, 4 березня, Верховний суд США ухвалить один із висновків щодо правомірності участі експрезидента США Дональда Трампа у виборах у зв’язку з 14-ю поправкою до конституції, яка забороняє учасникам заколоту обіймати державні посади. Про це повідомляє The Hills з посиланням на заяву суду, оприлюднену в неділю.

Видання відзначає незвичність цієї заяви. Вона була оприлюднена у вихідний день, менш ніж за добу до оголошення висновку, тоді як зазвичай це робиться за кілька днів до засідання суду.

Крім того, понеділок – це день перед “супервівторком”, коли відбуватимуться внутрішньопартійні праймеріз у 15 штатах, зокрема в Колорадо, де суд штату заборонив вносити прізвище Трампа до виборчих бюлетенів під час внутрішньопартійних голосувань.

У лютому Верховний суд заслухав аргументи щодо апеляції Трампа на рішення про дискваліфікацію його на праймеріз у Колорадо на підставі 14-ї поправки.

Ця справа є однією з десятків, що розглядаються по всій країні з метою не допустити Трампа до виборів через його дії, пов’язані з заколотом у Капітолії 6 січня 2021 року.

Зазначається, що судді Верховного суду раніше продемонстрували небажання йти на такий крок, як виключення Трампа з виборчих бюлетенів.

Нагадаємо, торік Міністерство юстиції США звинуватило колишнього президента Дональда Трампа у справі щодо штурму Капітолія у січні 2021 року.

Минулого тижня Верховний суд США погодився розглянути питання про “президентський імунітет” Дональда Трампа.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *