Дениса Шмигаля будуть судити чи ні – з’явилась реакція уряду на позов НАЗК

У прес-службі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля відреагували на направлення до суду протоколу голови НАЗК через незаконне розголошення прем’єр-міністром інформації про викривача. Там наголосили, що прем’єр не розголошував жодної інформації, а заяви НАЗК є черговою маніпуляцією.

Про це повідомляє ZN.ua.

Читайте також: Більше не спонсор війни? НАЗК змінило статус угорського OTP Bank

Представник прем’єра Ольга Куришко у коментарі виданню наголосила, що порушень з боку Шмигаля не було. За її словами, звернення щодо КРАІЛ не було повідомленням про корупційні правопорушення та не містило жодної інформації про можливі факти корупційних дій.

У зв’язку з цим, повідомлення розглядалося як звернення громадян. Про що було повідомлено заявникам“, – сказала Куришко.

І додала, що заяву керівника НАЗК Олександра Новікова в уряді вважають “черговою маніпуляцією напередодні закінчення терміну його повноважень”.

Нагадаємо, що в Агентстві зазначали, що глава уряду, отримавши повідомлення про корупцію в Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей, доручив його розгляд ряду посадових осіб, серед яких був і голова КРАІЛ Іван Рудий. Дізнавшись про це, він порушив проти викривача дисциплінарне провадження, що заборонено законом.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що НАЗК внесло до переліку міжнародних спонсорів війни власника маркетплейсу AliExpress, китайську групу компаній Alibaba Group Holding Limited.

  • Вас також може зацікавити:

Україна внесла виробників сигарет LD, Marlboro, Bond та L&M до списку спонсорів війни

Xiaomi внесли до списку спонсорів війни: чи в Україні далі продаватимуть смартфони

“Гумдопомога” для російських військових: “Ашан” опинився в центрі гучного скандалу

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *