Законопроєкт про мобілізацію – що думає Зеленський – президент відповів

Український президент Володимир Зеленський висловився щодо нового проєкту закону про мобілізацію, наголосивши на необхідності публічного обговорення та ухвалення документа.

Про це він заявив у вечірньому зверненні.

Читайте також: “Тимчасові заходи” для ухилянтів: чи будуть банки блокувати картки українців

“Сьогодні почалася дискусія щодо нових правил мобілізації. Є законодавча пропозиція – військове командування, Міністерство оборони, інші залучені органи представили її у Верховну Раду України”, – зазначив глава держави.

Він переконаний, що буде правильним, коли такі норми будуть обговорюватися та ухвалюватися не кулуарно. А так, щоб громадяни усвідомлювали, яке бачення має військове командування, які мотиви в тих чи інших правил та умов, що пропонують депутати, а також, як розв’язуються наявні питання військових Сил оборони.

“Закон – це те, що стосується всіх. Кожного в державі. Буде правильно, щоб на базі комітету Верховної Ради України військові разом із депутатами визначились із тим, як саме на законодавчому рівні має бути забезпечений наступний рік для наших Сил оборони. Чекаємо на остаточний текст закону”, – наголосив Володимир Зеленський.

Раніше ми розповідали, що офіцер ЗСУ назвав типові порушення ТЦК під час мобілізації.

  • Вас також може зацікавити:

“Мобілізаційний потенціал”: українці за кордоном стоять в чергах за документами, відео

Мобілізація 500 тисяч, інвалідів та інші питання: Залужний пояснив деталі нового закону

Коли почнуть діяти нові правила мобілізації: в Раді назвали можливу дату

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *