Представники мера Львова Садового не домовилися з забудовниками

Мер Львова Андрій Садовий шукає підтримки у забудовників, для чого заступник міського голови Любомир Зубач та головний архітектор Антон Коломейцев зустрілися з львівськими представниками будівельного бізнесу для обговорення питання видачі містобудів.

Про це у соцмережах повідомив депутат Львівської міської ради від фракції “Європейська Солідарність” та відомий забудовник Назар Бербека, йдеться в матеріалі “Фактів” з посиланням на блог Петра Правдоруба для “Вголос”.

Забудовники одноголосно виступили проти того, щоб такі повноваження передали виконкому, який може керуватися мером. Як зазначає автор, раніше під час розгляду містобудівних питань у Львові неодноразово порушувалось законодавство, що підтверджували члени підкомісії з питань діяльності виконавчого комітету.

“Замість 10 робочих днів заявники могли очікувати на відповідь понад 180 днів. Окрім того, Львівська міська проводила реконструкції комунальних об’єктів, без погодження депутатського корпусу!”, – йдеться в матеріалі.

Зубач у соцмережах та на ресурсі, який належить Садовому, розмістив публікацію про “містобуди крізь призму астрології”, але не згадав там про порушення щодо термінів, яких не дотримувався виконком.

“Астрологи кажуть: коли Місяць спадає – це гарний час позбутися всього, що заважає в житті. Тож є шанс, що емоції вщухнуть, амбіції спадуть. Хтось зрозуміє, що до виборів далеко і є просто важливі для міста речі. Районна рада займеться своїми справами, а спільне рішення буде знайдено у стінах Ратуші… Будівництво – це бізнес, чутливий до простоїв. Якщо Місяць піде на нове коло – чиновники це переживуть. А от забудовники – не факт. І кому подякувати за збитки, вони точно знатимуть”, – написав Зубач.

Також він згадав критику стосовно виконкому, який назвав “колегіальним органом, на якого важче натиснути”, і зазначив, що саме виконавчий комітет запровадив мораторій на видачу нових містобудів у мікрорайоні Під Голоском. Проте раніше в посібнику НАЗК “Корупційні ризики в процедурі видачі містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки”, 2021 рік, було зазначено, що видача містобудівних умов виконкомом є корупцією, і в якості прикладу наведено виконком Львівської міськради.

Раніше своїм рішенням Львівський окружний адмінсуд позбавив виконавчий комітет Львівської міськради повноважень видавати містобудівні умови та обмеження на будівництво чи реконструкцію на території всієї ОТГ. На крайньому пленарному засіданні Львівської міськради депутатам запропонували визначити управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування ЛМР спеціально уповноваженим органом містобудування та архітектури. Однак Андрій Садовий закрив сесію, ймовірно щоб не допустити голосування, яке могло бути не на його користь.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *