Парламент Болгарії дозволив імпорт зерна з України

Парламент Болгарії дозволив імпорт зерна з України

Фото: Парламент Болгарії
Парламент Болгарії прийняв рішення після двогодинних дебатів

Відміна заборони на український імпорт знизить ціни на основні продукти харчування та зменшить інфляцію, вважають у Софії.

Національні збори Болгарії ухвалили рішення про підтримку скасування заборони на імпорт української агропродукції після 15 вересня. Про це повідомило видання The Sofia Globe у четвер, 14 вересня.

Відповідне рішення підтримали 124 депутати парламенту, проти виступили 69, ще п’ятеро – утримались.

Під час двогодинних дебатів виступив міністр сільського господарства Кирил Ватев, який заявив, що раніше він підтримував ідею продовження заборони. Однак, за його словами, його переконали представлені Кабміну макроекономічні показники, які засвідчили, що скасування заборони не викликає занепокоєння.

Ватев запевнив, що буде посилено заходи з контролю за всіма українськими товарами, особливо зерновими.

Уряд Болгарії вже підтримав рішення парламенту. Там вважають, що відміна заборони на український імпорт знизить ціни на основні продукти харчування та зменшить інфляцію.

Раніше ЗМІ повідомили, Болгарія не продовжить заборону на імпорт зерна з України. Відповідне рішення підтримала економічна комісія у болгарському парламенті.

Нагадаємо, 12 вересня Польща оголосила, що продовжує до кінця року заборону на імпорт української агропродукції, яка мала діяти до 15 вересня.

У свою чергу Україна звернеться до арбітражу Світової організації торгівлі (СОТ) через таке рішення Варшави, пообіцяв прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *