Українська стратегія Гройсмана топить однопартійців на Вінниччині

На Вінниччині повернути свій вплив намагається партія “Українська стратегія Гройсмана”.

Про це йдеться в матеріалі “Апострофа”.

Наразі “Українська стратегія Гройсмана” втрачає позиції і в базовому для себе регіоні. Причиною цього експерти називають дивну позицію лідера партії, експрем’єра Володимира Гройсмана, який після початку широкомасштабної агресії зник з публічного поля та ймовірно і з України.

Гройсман намагався підсилити партію за рахунок депутатів місцевих рад Вінниччини різних рівнів та голів тергромад, яких було обрано від інших політичних сил, і покарати свої кадри, які мають позицію, що відрізняється від партійної позиції “стратегів”.

Так, відповідальним за Тростянецьку ОТГ в штабі Гройсмана визначили депутата облради Ігора Хміля, який відзначився тим, що став єдиним депутатом у Вінницькій обласній Раді, що не голосував за розірвання стосунків між Вінницькими громадами та УПЦ МП. Партія Гройсмана на це не реагувала. У вересні 2022 Хміль потрапив до уваги ЗМІ у зв’язку з затриманням при перетину кордону – на пункті пропуску Могилів-Подільський, під час огляду авто людини, що схожа на Хміля, правоохоронці знайшли набої та речовину зеленого кольору (ймовірно, канабіс). Також Хміль намагався звільнити директора Тростянецької лікарні Тимофія Лозинського та поставити на його місце свою куму. Коли громада та голова ОТГ Людмила Червонецька обурилися та захистили лікаря, то, як кажуть в громаді, Хміль почав налаштовувати місцевих депутатів проти голови ОТГ, бо керівництво лікарні відмовилося приймати участь у схемах дружини колеги Хміля Геннадія Мазура – Таісії Мазур, яка володіє фармкомпанією “Фарма-Віта” та намагається постачати Тростянецькій лікарні свої ліки за “спеціальними” цінами.

Тим часом, у Бершаді – одній з найбільш успішних в фінансовому плані місцевих громад – “команда Гройсмана” вирішила збити міського голову Віталія Драгана, якого було обрано саме від партії Гройсмана, він став на захист коштів громади та наразився на кампанію по дискредитації від однопартійців. Керуючими процесом в Бершаді називають політтехнологів братів Штогринів, які домоглися створення неформальної коаліції між фракцією партії Гройсмана та партією “Наш край” в міськраді.

“Намагання таким способом переглянути результати місцевих виборів 2020 року вдарить у підсумку по самій “Українській стратегії Гройсмана”. Але поки що єдина стратегія Гройсмана, на наш погляд, полягає в протистоянні та боротьбі з місцевим самоврядуванням Вінниччини та намаганні поставити його під свій тотальний контроль”, – йдеться в матеріалі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *