Укрнафта Сергія Корецького продає арештований газ зі знижками

Попри військовий час на державній компанії “Укрнафта” під керівництвом Сергія Корецького продовжуються сумнівні оборудки. Зокрема, компанія продає арештований раніше природний газ за зниженими цінами.

Про це у Facebook пише політичний експерт Михайло Шнайдер, дивуючись, що це робить “Укрнафта” під керівництвом Сергія Корецького з мільйонною зарплатою, зазначає “Телеграф“.

За його словами, компанія задешево продає олігархам в особі Дмитра Фірташа та експосадовця “Нафтогазу” Андрія Фаворова арештований газ за неринковими цінами.

“В той час, як цим діячам зливають величезні об’єми всього по 18 тисяч гривень за тисячу кубометрів, для потреб українців… “Нафтогаз” змушений купувати той самий газ майже по 24 ТИСЯЧІ ГРИВЕНЬ. Просто якась фантасмагорія”, — обурюється Михайло Шнайдер.

Видання зазначає, що “Укрнафта” таким чином розпродає спірний газ, який має бути під арештом, адже стосовного нього тривають суди, а Офіс генерального прокурора порушив відповідну карну справу. Тобто, якщо справа вийде не на користь державі, цей розпродаж може кваліфікуватися як крадіжка, вважає експерт.

Шнайдер припустив, що команду терміново й за будь-яку ціну зливати газ Корецький отримав від куратора енергетичної сфери з ОП Ростислава Шурми, а мета оборудки — поспіхом закрити податковий борг, щоб Кабмін врешті-решт прийняв намальований фінансовий план “Укрнафти” на 2023 рік.

“План прийнято, і тепер це відкриває шлях до вільного розпорядження коштами та активами величезної держкомпанії. І на ці схеми та теми просто терміново мають звернути увагу слідчі НАБУ та інші відповідні правоохоронні органи. Бо це вже навіть не смішно”, — наголошує Михайло Шнайдер.

За останній час державна “Укрнафта” потонула у різноманітних скандалах.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *