Ядерна зброя в Білорусі – Україна терміново скликає Радбез ООН

Україна вимагає скликати Радбез ООН через намір Російської Федерації розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ.

Читайте також: Незаконність членства РФ в ООН: реалії та перспективи

“Останні заяви РФ про наміри розмістити на території Білорусі тактичну ядерну зброю є черговим провокаційним кроком злочинного путінського режиму, який підриває принципи Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, архітектуру ядерного роззброєння та систему міжнародної безпеки в цілому”, – заявили в дипломатичному відомстві.

Україна також звернулася до білоруського суспільства із закликом не допустити реалізації злочинних намірів щодо розміщення на території їхньої країни ядерної зброї всупереч її зобов’язанням за Договором про нерозповсюдження ядерної зброї. У МЗС наголосили, що це ще більше перетворить Білорусь на заручника Кремля і матиме катастрофічні наслідки для майбутнього країни.

“Україна очікує на ефективні дії щодо протидії ядерному шантажу Кремля з боку Великобританії, Китаю, США та Франції, у тому числі і як постійних членів Ради Безпеки ООН, які несуть особливу відповідальність за недопущення загроз агресії з використанням ядерної зброї. Вимагаємо негайно скликати з цією метою позачергове засідання Ради Безпеки ООН”, – заявили в МЗС, закликавши світ об’єднатися проти того, хто ставить під загрозу майбутнє людської цивілізації.

Раніше ми розповідали, що в Росії “запустили” на Вашингтон саморобну “ракету” .

Вас може зацікавити:

“Іхтамнети” на ЗАЕС: як зупинити ядерний тероризм Путіна

Північна Корея загрожує мобілізувати гігантську армію для війни проти США

Через втрати на війні Росія більше покладатиметься на ядерну зброю: у США зробили важливу заяву

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *