СК РФ порушив кримінальні справи проти суддів Гааги та Карім Хана – що відомо

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно прокурора та суддів Міжнародного кримінального суду, котрі видали ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна.

Про це повідомляється на офіційному каналі Слідчого комітету Росії у Telegram.

Читайте також: “Живим, але краще мертвим”: електрички України прикрасили оголошення про розшук Путіна

Як зазначається, Слідком РФ порушив кримінальну справу стосовно прокурора Каріма Ахмад Хана, суддів Міжнародного кримінального суду Томоко Акане, Розаріо Сальваторе Айтали та Серхіо Херардіо Угаль.

Там наголошують, що 22 лютого прокурор Міжнародного кримінального суду направив клопотання до Палати попереднього провадження II Міжнародного кримінального суду для отримання ордера на арешт громадян Росії. На підставі цього вищезгадані судді винесли “незаконні рішення про арешт Президента РФ та Уповноваженого при Президентові з прав дитини”.

“Кримінальне переслідування носить свідомо незаконний характер, оскільки підстав для притягнення до кримінальної відповідальності немає”, – стверджують у російському Слідкомі.

Там апелюють до Конвенції про запобігання та покарання злочинів проти осіб, які користуються міжнародним захистом від 14.12.1973. Згідно з нею, глави держав користуються абсолютним імунітетом від юрисдикції іноземних країн.

У зв’язку з цим у діях прокурора Міжнародного кримінального суду росіяни вбачають ознаки злочинів, передбачених ч. 2 ст. 299, ч. 1 ст. 30 ч. 2 ст. 360 КК РФ (притягнення свідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з незаконним звинуваченням особи у скоєнні тяжкого чи особливо тяжкого злочину, і навіть приготування до нападу представника іноземної держави, котрий користується міжнародним захистом, задля ускладнення міжнародних відносин).

А в діях суддів Міжнародного кримінального суду побачили ознаки злочинів, передбачених ч. 2 ст. 301, ч. 1 ст. 30 ч. 2 ст. 360 КК РФ (свідомо незаконне взяття під варту, приготування до нападу на представника іноземної держави, що користується міжнародним захистом).

Раніше ми розповідали, що чекає на Путіна в Гаазі після ордера на арешт.

  • Вас може зацікавити:

Чи поїде Путін до Криму: у Кремлі розглядають кілька варіантів

Помста за суд у Гаазі? Окупанти вдарили по Новомосковську

Що чекає Путіна в Гаазі після ордера на арешт: прогноз військового експерта

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *