Грузія звинуватила Україну – у МЗС України відреагували на слова прем’єра Іраклія Гарібашвілі

Міністерство закордонних справ України відреагувало на звинувачення з боку грузинського прем’єр-міністра Іраклі Гарібашвілі на адресу президента Володимира Зеленського, який підтримав протестувальників проти закону про “іноагентів”.

Про відповідь МЗС України на слова представника влади Грузії написав спікер Олег Ніколенко.

За його словами, заяви грузинської влади “недружні” – вони повторюють тези російської пропаганди.

Читайте також: У Грузії продовжуються протести: опозиція озвучила нові вимоги

“Майже дослівно повторюючи тези російської пропаганди, представники грузинської влади звинуватили Україну в підготовці державного перевороту в Грузії, втягуванні її у війну з Росією, спрямуванні сил для розпалювання громадянської війни. Ми категорично відкидаємо подібні інсинуації, які не мають нічого спільного з реальністю. Не там шукає ворога, грузинська влада”, – наголосив Ніколенко.

Водночас він переконаний, що будь-які заяви грузинських політиків не зможуть негативно вплинути на міцність дружніх відносин народів України та Грузії.

Ми високо цінуємо підтримку грузинів, коли українці борються за свою незалежність. Зі свого боку, Україна була і залишатиметься другом грузинського народу, якому бажаємо не зупинятися в розвитку європейського майбутнього”, – зазначив речник зовнішньополітичного відомства.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що владу Грузії звинуватили у брехні через скандальний законопроєкт про “іноагентів”. Парламент у відповідь на масові протести пообіцяв відкликати закон, проте юристи кажуть, що це зробити неможливо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *