Партія регіонів в Україні – чому досі не зникла

В Україні влітку минулого року у судовому порядку заборонили політичну силу “Опозиційна платформа – за життя”, але проросійська політична партія, яку останньою було заборонено в нашій країні, фактично виявилася “Партія регіонів”.

Про це “Апострофу” розповіла заступник міністра юстиції України Валерія Коломієць.

Як виявилося, жодного юридичного рішення про заборону проросійської політпартії, яка фактично припинила діяльність у 2014 році, досі не було.

Читайте: Заборона “Партії Шарія” в Україні: у Мін’юсті вказали на цікавий момент

Лише наприкінці лютого Восьмий апеляційний адміністративний суд у Львові задовольнив позов СБУ та Міністерства юстиції й заборонив партію.

Зараз цей процес майже завершено. Можливо буде ще апеляція, і після того історія Партії регіонів буде завершена остаточно“, – зазначила Валерія Коломієць.

За її словами, це, більшою мірою, символічне рішення, оскільки сама партія давно мертва, а її активи перейшли до інших партій.

Проте його потрібно було ухвалити, оскільки неправильно було б, якби ця партія продовжувала формально існувати й надалі“, – наголосила Валерія Коломієць.

Докладніше читайте в матеріалі “Апострофа” “Якщо влада в Україні буде узурпована, закони перепишуть швидко та легко – заступниця міністра юстиції”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *