Переговори про мир з Україною – Шольц зажадав від Росії виведення військ

Відповідальність за припинення війни в Україні залишається на кремлівському диктаторі Володимирі Путіні, він має вивести війська.

Як повідомляє Politico, таку думку висловив канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Читайте також: Є одна умова: Шольц про переговори України з РФ

“На мій погляд, необхідно, щоб Путін розумів, що він не досягне успіху зі своїм вторгненням та своєю імперіалістичною агресією, і що він має вивести війська. Це основа для переговорів”, – заявив він.

Шольц також визнав, що війна, розв’язана рік тому російським диктатором Путіним, опинилася у глухому куті, який завдає великих збитків Україні. Водночас ніхто не змушуватиме українців йти на компроміси, без них не прийматимуться рішення. Німецький лідер наголосив, що кремлівський лідер явно неправильно оцінив силу України, а також єдність усіх її друзів у протистоянні вторгненню РФ. Він запевнив, що й надалі підтримуватиме Київ фінансовою, гуманітарною допомогою, а також зброєю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що німецький канцлер Олаф Шольц спробує переконати Путіна зупинити повномасштабну війну проти України за допомогою прямих переговорів у телефонному режимі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *