Ситуація в Молдові – навіщо РФ потрібно розхитувати ситуацію

Росія створює напругу навколо Молдови та невизнаного Придністров’я, намагаючись досягти двох цілей. Кремль прагне відвернути увагу світу від війни в Україні та продемонструвати якусь “перемогу” для свого народу.

Про це розповів представник ГУР Міноборони Андрій Черняк, пише “РБК-Україна”.

“У Придністров’ї росіяни мають дуже обмежений контингент. Є склади, які вони охороняють. Але на тих складах вже майже нічого немає, а те, що залишилося – старе і непридатне до використання. А в Молдові вони зараз все ж таки намагаються політичним шляхом розхитати ситуацію – під “чужим прапором”, – описав ситуацію Черняк.

Він нагадав, що так само свого часу Росія діяла в Донецьку та Луганську.

Читайте також: “Молдавський фронт”: що задумав Кремль у Кишиневі

“На нашу думку, створюючи напругу в Молдові, Росія ставить для себе дві цілі. Перша – це спроба відвернути європейську громадськість від подій, що відбуваються в Україні. Вони бачать, що вся увага сконцентрована на Україні, у тому числі в сенсі допомоги. Тому вони намагаються. розпалити нову пожежу в Європі“, – зазначив Черняк.

Друга мета – показати російському народу якусь “перемогу”.

“Адже вони не досягли жодного результату у своїй так званій “спеціальній військовій операції”. Тому їм потрібно демонструвати будь-які “перемоги” для свого населення. Зараз вони намагаються зробити якусь революцію, щоб створити ілюзію як “мир за них”, “народ “Молдови за нас“, – резюмував Черняк.

Читайте також матеріал “Апострофа”: Спокусили безкоштовним газом: як Росія намагається утримати Гагаузію

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *