Військові операції у Придністров’ї – Україна та Молдова ведуть діалог щодо вирішення питання

Україна має право розглядати можливість військових дій у Придністров’ї, проте не збирається це робити.

Про це заявив депутат від партії влади Молдови “Дія і солідарність” Оазу Нантой в інтерв’ю ЄП.

За його словами, Київ бачить Придністров’я як другорядну, проте реальну загрозу, оскільки російські окупанти звідти можуть завдати удару.

Читайте також: Провокації з Придністров’ям та на кордоні з Чернігівщиною: аналітики назвали цілі Путіна

“Війна – це справа кривава, жорстока і непередбачувана, тож зберігається ризик удару в спину Україні з Придністров’я, тобто з території Молдови. І Україну дратує те, що вона змушена тримати військові підрозділи в цьому регіоні”, – пояснив Нантой.

Також він зауважив, що Україна має повне право розглядати “військовий сценарій попередження удару з території Молдови”. Водночас депутат вважає цю подію малоймовірною.

“Хочу наголосити, що зараз існує відвертий конструктивний діалог між Україною і Молдовою. І є офіційна позиція Молдови про те, що “придністровський конфлікт” – це не той конфлікт, який потрібно вирішувати військовими методами. Тут маса аргументів…Україна не буде починати військові операції в Придністров’ї. І тому, що є діалог (на цю тему) між Києвом і Кишиневом. І тому що сьогодні ситуація на фронті така, що ця військова операція не потрібна”, – сказав Нантой.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що в НАТО оцінили ризики можливого наступу Росії з Придністров’я.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *