Відносини України та Білорусі – секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, чому триває дипломатія

Україна продовжує дипломатичні відносини з Білоруссю, щоб уникнути ескалації з режимом самопроголошеного президента РБ Олександра Лукашенка.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

За його словами, Україна не повинна провокувати режим білоруського диктатора до “певних процесів на території Білорусі”, тобто не давати привід для участі білорусів у повномасштабній російсько-українській війни, який країна-терористка РФ невпинно шукає.

Читайте також: Росія перекинула до Білорусі нові підрозділи військових: чи є загроза для України

“Людина, яка на сьогодні має на території Білорусі певні повноваження, вона так вважає, вона контролює всю ситуацію. Ви хочете, щоб ми на сьогодні провокували ситуацію відносно певних процесів на території Білорусі? Я так не думаю”, – зазначив Данілов.

Зараз Київ робить усе можливе, аби білоруському війську не віддали наказ вторгнутися на територію України для участі в повномасштабній війні.

“Ми на кожній ставці маємо доповідь Верховного головнокомандувача щодо ситуації, яка відбувається на українсько-білоруському кордоні. Там на сьогодні перебувають порядку 10 тисяч вояк Російської Федерації, які навчаються на тих полігонах, які є на території Білорусі. Вони їм надають таку можливість. Але ще раз наголошу, що у нас ніякого бажання немає, щоб Білорусь і білоруське військо вступало (у війну – ред.) спільно з росіянами на боці Росії”, – пояснив секретар.

Як відомо, у Білорусі досі тривали спільні навчання російських і білоруських військових, у Білорусі також проходять тренування новомобілізованих окупантів з РФ.

Раніше “Апостроф” повідомляв, що в Держприкордонслужбі розповіли про ситуацію на північному кордоні України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *