У Пентагоні розповіли, що відбувається з ядерними силами РФ

У Пентагоні розповіли, що відбувається з ядерними силами РФ

Фото: скриншот
Прес-секретар Міноборони США бригадний генерал ВПС Патрік Райдер

США не змінювали позиції своїх стратегічних сил після того, як Росія вийшла з договору про стратегічні наступальні озброєння. Змін у Росії також не спостерігається.

У США не фіксують змін у позиції стратегічних ядерних сил РФ після заяв про зупинення участі у ДСНО. Про це повідомив речник Міноборони США Патрік Райдер.
 
“Ми вважаємо прикрим, що вони вирішили призупинити свою участь у договорі. Це безвідповідально з огляду на можливі наслідки”, – сказав Райдер.
 
При цьому він зазначив, що наразі не фіксується зміна Росією конфігурації її ядерних можливостей.
 
“Про позицію стратегічних сил РФ, ми не бачили жодних ознак того, що вона змінилася, так само як і ми не змінили нашої позиції”, – додав представник Пентагону.
 
 
Нагадаємо, 21 лютого під час звернення до Федеральних зборів російський президент Володимир Путін вдався до ядерних погроз і заявив про зупинення участі Росії в ДСНО.

Договір про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (ДСНО) – єдиний елемент колись всеосяжної системи договорів з контролю над озброєннями між США і Росією. Ця угода обмежує кількість одиниць стратегічної ядерної зброї, таких як ракети великої дальності.
 
Відповідно до ДСНО, кожна з країн може мати не більше за 800 носіїв ядерної зброї та не більше як 1550 боєголовок. У лютому 2021 року президенти США Джо Байден та Росії Володимир Путін продовжили угоду до 2026 року.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *