Росія провела провальне випробування ракети Сармат – CNN

Росія провела провальне випробування ракети Сармат - CNN

Фото: Пресс-служба Минобороны РФ
Міжконтинентальна балістична ракета Сармат

Під час візиту президента Джо Байдена до Києва у понеділок Росія здійснила випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети Сармат.

Росія провела невдалий запуск міжконтинентальної балістичної ракети Сармат. Випробування зброї проводили у день візиту Джо Байдена до України. Про це у вівторок, 21 лютого, повідомляє CNN.
 
Відомо, що РФ заздалегідь повідомила США про запуск ракет через деконфліктні лінії. Тому, як зазначили американські джерела агентства, Сполучені Штати не розглядають випробування як крок у бік ескалації напруги.
 
У США вважають, що випробування ракети, яку на Заході прозвали Сатана II і яка здатна нести кілька ядерних боєголовок, пройшли невдало.
 
“Росія вже проводила успішні випробування цієї ракети, і якби вдалося і це, то президент Росії Володимир Путін наголосив би на цьому у зверненні до Федеральних зборів у вівторок”, – зазначив співрозмовник агентства.
 
Ракета Сармат з’явилася на озброєнні для заміни радянських міжконтинентальних балістичних ракет Р-36М2 Воєвода. Її розробка велася у Державному ракетному центрі імені Макєєва з 2009 року.
 
Нагадаємо, РФ провела випробування нової оборонної ракети. Ракету для систем ПРО було запущено 2 грудня з орендованого полігону Сари-Шаган у Казахстані.
 
Також повідомлялося, що РФ може випробувати нову суперторпеду Посейдон.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *