Виступ Путіна в Лужниках – у чому особливість промови 22 лютого

На мілітаристському мітингу-концерті на стадіоні “Лужники” головним героєм виступу президента РФ Володимира Путіна був продюсерський центр, який усе це організовував. Було видно, що це абсолютно державний захід.

Про це в ефірі Апостроф ТБ сказав російський журналіст та політолог Олександр Морозов.

Ще одна особливість – Путін останнім часом сильно напирає на сакральність. Оскільки ніяких успіхів на війні немає, то він все більше налягає на священну потугу. Мовляв, будемо дити бідно, але свято. Концерт був стилістично пов’язаний з вчорашнім посланням. Його мета якось рутинізувати війну, зробити її частиною повсякденного життя“, – зазначив політолог.

Читайте також: Провальний виступ Путіна: чому зраділи тільки кремлівські посіпаки

Журналіст звернув увагу, що останнім роком було видно, що навколо Путіна весь простір повністю зачищають.

Зараз за ним вже возять установку ППО. Це вже заходи достойні африканських диктаторів. Вчорашня промова була фактично передвиборною програмою для повністю ізольованої країни. Він навіть використав антикорупційну риторику, негативно відгукнувшися про олігархів.

Надалі кремль буде приховувати всю реальну інформацію про війну. Вони добиватимуться навіть, щоб люди на кухнях її не обговорювали. І Путін сам це демонструє, взагалі оминувши згадки про війну. Натомість він напирає на “небесну силу”, яка наче б то на їхньому боці“, – сказав Морозов.

Як повідомляв “Апостроф”, під час щорічного послання до Федеральних зборів Путін заявив, що Росія припиняє свою участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *