Міжнародна федерація журналістів припинила членство Спілки журналістів Росії

У Міжнародній федерації журналістів (IFJ) ухвалили рішення про призупинення діяльності Спілки журналістів Росії. Причиною називають діяльність після російського військового вторгнення в Україну та роль РФ на анексованих територіях.

Про це повідомляє The Washingtonpost.

Читайте також: Мова терориста: головні тези виступу Путіна перед Федеральними Зборами

IFJ, у яку входять понад 600 тисяч журналістів в всьому світі, заявила, що членство російської профспілки призупинили після проведеного розслідування. У зв’язку з цим відбулося голосування виконавчого комітету.

Як зазначили у федерації, перед цим профспілка відмовилася переглянути своє рішення про створення відділень у чотирьох анексованих Росією регіонах.

“Дії Спілки журналістів Росії зі створення чотирьох відділень на анексованих українських територіях явно порушили… солідарність і посіяли розбіжності між сестринськими профспілками”, – заявив голова IFJ Домінік Прадаліє.

Видання нагадує, що восени Москва незаконно анексувала Донецьку, Херсонську, Луганську та Запорізьку області, де, як вона стверджувала, “вітають її правління”.

В IFJ заявили, що продовжуватимуть підтримувати незалежних журналістів у Росії та за її межами, надаватимуть допомогу українським філіям.

У федерації додали також, що територія України стала найбільш смертоносною для журналістів 2022 року. Під час виконання роботи загинули 12 працівників медіа.

Нагадаємо, раніше у Державній прикордонній службі оцінили ситуацію на білоруській прикордонній території на предмет загрози наступу РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *