Байден у Києві 20 лютого – приїхав чи ні – що пишуть ЗМІ

У понеділок, 20 лютого, для автомобілів перекрили проїзд у центрі Києва – передбачалося, що це пов’язано з роковинами дня пам’яті загиблих Небесної сотні цього дня дев’ять років тому. Однак незабаром було помічено кортеж з іноземними гостями, пішли чутки про можливий візит до України президента США Джо Байдена, проте жодної офіційної інформації на цю тему немає і приїзд глави Білого дому до Києва вкрай малоймовірний.

Водночас видання Politico написало , що помічники Байдена розглядали можливість його таємного перетину кордону з Україною.

Проте, сказано у статті, “поїздку було майже виключено”. Більшість помічників вважають, що ризик для безпеки Байдена цього не вартий.

Зазначимо, такого масштабного перекриття доріг у Києві не було давно. Водночас, посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук повідомив, що до Києва прибула ізраїльська парламентська делегація. Ймовірно, перекриття доріг пов’язане з цим.

Читайте також: Інтрига дня: у Києві помітили кілька кортежів, центр міста перекрито – фото та відео

Нагадаємо, за офіційними даними увечері 20 лютого, Джо Байден вирушить до Польщі з дводенним візитом. Його поїздка до Європи присвячена річниці повномасштабного російського вторгнення в Україну. До Польщі американський лідер має прибути вранці 21 лютого за місцевим часом.

Як повідомляв “Апостроф”, раніше стало відомо, що Джо Байден у Польщі планує відвідати президента Польщі Анджея Дуду, а також зустрітися з лідерами “Бухарестської дев’ятки”. При цьому зустрічі з Володимиром Зеленським не передбачається.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *