Війна проти України – США звинуватили Росію у масових вбивствах

Адміністрація президента США Джо Байдена, яка обіцяє для України ще більше зброї, офіційно дійшла висновку в результаті юридичного аналізу Державним департаментом, що РФ скоїла “злочини проти людяності” під час повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це повідомила віцепрезидентка США, колишня генеральна прокурорка Каліфорнії Камала Гарріс на Мюнхенській конференції з безпеки, передає Reuters.

Читайте також: США готові передати Україні 10 мільярдів доларів: на що підуть гроші

“У випадку з діями Росії в Україні ми розглянули докази, ми знаємо правові норми, і немає жодних сумнівів: це злочини проти людяності”, – сказала вона.

Такий висновок допоможе ще більше ізолювати російського диктатора Володимира Путіна та з новими силами працювати над притягненням до відповідальності членів російського уряду через міжнародні суди та санкції.

“І я кажу всім тим, хто вчинив ці злочини, та їхнім начальникам, які замішані у цих злочинах, ви будете притягнуті до відповідальності”, – заявила Гарріс.

Водночас вона назвала “варварськими та нелюдськими” ті масштабні жертви російських окупантів, знайдених у Бучі на Київщині, вибухи 9 березня у пологовому будинку Маріуполя, а також сексуальне насильство над чотирирічною дитиною російським бойовиком. Це все задукоментовано у звіті ООН, разом з ще понад 30 тисяч випадків воєнних злочинів РФ в Україні.

“Давайте всі погодимося: від імені всіх жертв, як відомих, так і невідомих, має перемогти правосуддя… Якщо Путін думає, що зможе нас перечекати, він дуже помиляється. Час не на його боці, – зауважила Гарріс.

Раніше “Апостроф” повідомляв, скільки потрібно знищити російських окупантів для перемоги над Росією.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *