Допомога Україні – Британія відправить ЗСУ всю необхідну зброю

Великобританія, яка передала Україні ракети з лазерним наведенням, відправить Україні системи протиповітряної оборони та далекобійні боєприпаси, щоб допомогти звільнити Крим від російських окупантів.

Про це, як повідомляє Sky News, на Мюнхенській безпековій конференції заявив прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак.

У своєму виступі політик зазначив, що країнам Заходу потрібна військова стратегія, щоб виграти війну, та політична стратегія, щоб виграти мир.

Читайте також: “У Голіафа на перемогу шансів немає”: потужна промова Зеленського на Мюнхенській конференції

Прем’єр висловив упевненість, що для перемоги Україні потрібно більше артилерійських броньованих машин та систем протиповітряної оборони, тож настав час подвоїти військову підтримку.

Ми повинні допомогти Україні захистити свої міста від російських бомб та іранських дронів, і тому Сполучене Королівство буде першою країною, яка передасть Україні зброю більшої дальності, і тому ми працюємо з нашими союзниками, щоб передати Україні найпередовіші системи ППО та створити Повітряні сили, які їм потрібні для захисту своєї країни“, – заявив Сунак.

Він наголосив, що Британія готова допомогти будь-якій країні передати Києву винищувачі, щоб Україна змогла використати їх уже сьогодні. Однак, зазначив Ріші Сунак, насамперед необхідно навчити українських пілотів використанню найсучасніших літаків, і саме це зараз робить Лондон, щоб Україна могла захищати свою безпеку у довгостроковій перспективі.

Прем’єр Великобританії заявив, що на карту поставлено більше, ніж безпека та суверенітет однієї нації.

Вторгнення Росії, її огидні військові злочини та безвідповідальна ядерна риторика є симптомами ширшої загрози всьому, у що ми віримо“, – сказав він, додавши, що тільки в лютому Лондон поставив Києву стільки ж військової техніки, скільки за минулий рік.

Ми стали першою країною у світі, яка надала Україні танки, і першою, хто навчав пілотів та морських піхотинців, ми дали 2,3 млрд фунтів минулого року і ми дамо стільки ж чи більше у 2023“, – заявив Сунак на Мюнхенській конференції .

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що Лондон змушений “пригальмувати” процес передачі Києву багатоцільових винищувачів Eurofighter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *