Депутат Пікулик з Ірпеня не узгодив свої візити за кордон з КОВА

Київська обласна військова адміністрація не володіє інформацією щодо мети та результатів виїзду за кордон ірпінського депутата Олександра Пікулика.

Про це йдеться у відповіді адміністрації на журналістський запит.

Зокрема в КОВА повідомили, що дозвіл на виїзд Пікулика надавався на строк до одного місяця за замовленням Бучанської районної адміністрації з 14 грудня 2022.

Загалом впродовж року Пікулик 4 рази перетинав кордон з Польщею на автомобілі MERCEDES-BENZS 63 AMG. Підставою для виїзду він називав волонтерську діяльність, проте інформації щодо її мети чи результатів немає в адміністрації. Єдине згадування про волонтерство Пікулика — допис на його сторінці у Facebook, деокрім переліку активностей депутата, немає жодного факту на їх підтвердження.

Відповідно до чинного законодавства, рішення про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб Збройних Сил України чи інших установ та організацій, має прийматися лише за наявності відповідного обгрунтування від відправників чи отримувачів гуманітарної допомоги. Законність таких рішень має перевіряти СБУ. На виконання рішення РНБО Кабінет міністрів нещодавно схвалив постанову, яка забороняє на час війни виїзд чиновників за кордон без поважних причин.

Олександр Пікулик – депутат Ірпінської міської ради. Він очолює комісію земельних відносин, лісових та природоохоронних питань. За словами його колег, Пікулик не є частим “гостем” засідань. Нещодавно голова ВО “Батьківщина” Юлія Тимошенко заявила, що має намір позбавити мандата Пікулика через стрілянину з нагородної зброї в одному з ресторанів Ірпеня. У ЗМІ Пікулика звинувачують у незаконному будівництві та лобіюванні інтересів різних забудовників у місцевій раді. Також депутата неодноразово затримувала поліція.

Наразі через Пікулика сотні ірпінців залишилися без житла, про що йшлося в матеріалі РБК-Україна – йдеться про ситуацію навколо ЖК “Центральний Преміум”, де понад 300 родин, майно яких постраждало внаслідок війни, вже майже рік не можуть отримати ключі від своїх квартир. На відновлення житлового комплексу інвестори сплатили представникам компанії Пікулика по 30 дол. за кв.м. Втім квартири “Центральний Преміум” так і лишаються непридатними для життя.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *