Коли Україна увійде до Євросоюзу та НАТО – Зеленський дав прогноз

Президент Володимир Зеленський, який днями відвідав Європарламент і саміт лідерів ЄС, заявив, що Україна може увійти до Євросоюзу через два роки, а членом НАТО зможе стати після перемоги над російськими окупантами.

Про це він говорив під час виступу на саміті, організованому банком JP Morgan.

Сьогодні є деякі песимісти серед світових лідерів, які вважають, що для членства в ЄС Україні потрібно 10 років. Але вони переважно знають нас і іноді навіть бояться нашого духу, нашої енергії. Тому ми бачимо, що ми можемо бути в ЄС через два роки. І нам потрібні гарантії безпеки“, – зазначив президент.

Читайте також: Гроші в обмін на реформи: що має зробити Україна заради мільярдів ЄС

Зеленський наголосив, що найкращою гарантією для України стане членство в НАТО і згодом Україна приєднається до альянсу.

“Ми вважаємо, що будемо в НАТО раніше, ніж усі лідери вирішать, що наш пакет з гарантій безпеки слушний. Тому що вони ухвалюють рішення повільно, це бюрократія… І я вважаю, що після перемоги ми будемо в НАТО“, – резюмував Зеленський.

Як повідомляв “Апостроф”, голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер заявив, що у Північноатлантичному Альянсі готові до прямого зіткнення з РФ, оскільки стратегічні цілі глави Кремля Володимира Путіна, очевидно, виходять за межі України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *