ЄС допоможе Україні за трьома ключовими напрямками

ЄС допоможе Україні за трьома ключовими напрямками

Урсула фон дер Ляєн, Володимир Зеленський та Шарль Мішель на прес-конференції у Брюсселі

Наступні тижні будуть вирішальними. Тому нам потрібно залишатися згуртованими, зазначив Шарль Мішель.

 
Євросоюз має підтримувати Україну за трьома головними напрямками. Це військова допомога, просування формули миру та євроінтеграція України. Про це у четвер, 9 лютого, сказав голова Євроради Шарль Мішель на прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським та головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у Брюсселі.
 
 
“Мені здається, наступні тижні будуть вирішальними. Тому нам потрібно залишатися згуртованими і тверезо дивитися на речі. Нам потрібно надавати підтримку за трьома напрямками. Перший напрямок – військовий. Ми вже говорили, що ви отримаєте максимальну кількість зброї. Це і системи ППО, і танки, і інша військова техніка”, – заявив Мішель.
За його словами, іншим напрямком має стати українська формула миру.
 
“Ми хотіли б заявити вам чітко і відкрито, що ми підтримуємо вашу ініціативу, щоб статут ООН та міжнародне право було дотримано безкомпромісно. Це політична битва, і ми хочемо незабаром провести саміт заради миру, щоб направити правильний меседж світу”, – зазначив він.
 
Глава Євроради додав, що третім ключовим напрямком має стати євроінтеграція, оскільки Україна зробила вибір, “який ми почули ще на Майдані – на користь свободи, демократії та ЄС”.
 
“Ви дуже хоробро і мужньо продовжуєте впроваджувати реформи і виконувати наші рекомендації, незважаючи на війну. Я особисто відстежуватиму цей процес для того, щоб Єврокомісія й надалі продовжувала моніторити ваше просування на цьому шляху”, – запевнив президент Євроради.
 
Нагадаємо, 9 лютого Зеленський взяв участь у саміті лідерів країн Євросоюзу у Брюсселі. Він закликав країни ЄС посилити динаміку співпраці з військової допомоги Україні активніше, ніж Росія може мобілізувати свій потенціал.
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *