Руслан Стефанчук хоче запровадити обмеження для депутатів Верховної Ради

Народний депутат України Володимир Ар’єв гостро відреагував на новий законопроєкт, який передбачає заборонити поширювати інформацію про пленарне засідання Верховної Ради, поки діє воєнний стан. Він вважає цю ініціативу принизливою для парламенту та боягузливою.

Про це йдеться у Проєкті Закону про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану.

Читайте також: Повернути електронне декларування: посли G7 звернулися із закликом до Ради

Автори ініціативи пропонують заборонити під час дії воєнного стану в Україні народним депутатам поширювати будь-яким чином дані про час, місце, перебіг і результати проведення або продовження пленарного засідання раніше ніж через одну годину після закриття цього пленарного засідання або оголошення перерви у триваючому пленарному засіданні.

Я би це назвав Законопроектом сцикливості. Даруйте за лексику, але це ж як треба боятись! Така заборона була логічною, коли рашисти стояли під Києвом і будівля ВР перебувала в межах досяжності артилерії і РСЗВ. Тепер ні. Про ракетні атаки чи дрони-балалайки йде попередження заздалегідь і депутати, як і всі кияни, мають час піти в укриття. Проте, мета цього законопроекту сцикливості інша – вчергове принизити парламент“, – прокоментував законопроєкт нардеп на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, цей проєкт принизить Верховну Раду, тому що знову вибудовується один центр влади, що має жорстку та корупційну вертикаль. Ар’єв назвав теперішній склад парламенту найбоягузливішим та найслабкішим за весь час незалежної України.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України підозрює депутата Верховної Ради Олега Волошина в державній зраді.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *