Михайло Ананченко спростував свою участь у схемах вивозу чоловіків за кордон

У декількох Тelegram-каналах 9 лютого з’явилась інформація про те, що “народний депутат України із Сумщини Михайло Ананченко організував схему незаконного виїзду українських чоловіків за кордон. Завдяки цій схемі за кордон було перенаправлено десятки українських чоловіків платоспроможного статусу та під виглядом гуманітарного вантажу, за його сприяння було ввезено автомобілі, генератори, старлінки тощо, які потім продавалися через мережу магазинів”. Канали посилалися на заступника голови НАЗК Артема Ситника як на джерело інформації.

Журналісти “Апострофа” звернулись до прес-служби НАЗК із проханням прокоментувати інформацію.

“Пан Ситник нічого подібного не говорив і про Михайла Ананченка не згадував. А те, що розганяється у Телеграм-каналах, – не відповідає дійсності”, – заявили у НАЗК.

Редакція також сконтактувала із народним депутатом Михайлом Ананченком та запитала про причетність до схем незаконного виїзду чоловіків за кордон.

“Ці публікації повністю є політичним замовленням, яке не має під собою ніякого підґрунтя. Це наклепи й маніпуляції, які не припустимі в політиці, особливо у воєнний час. Такі публікації направлені на розхитування ситуації в регіоні та служать в інтересах ворога. Я вдячний, що жодне з авторитетних ЗМІ не опублікувало цю маніпулятивну інформацію в себе на сторінках. А про те чи робило НАЗК подібні заяви про мене і чи складені в них на мене якісь протоколи – ви вже побачили у відповіді прес-служби НАЗК” – розповів Михайло Ананченко.

Також журналісти вирішили розібратися щодо інших аспектів опублікованих звинувачень, зокрема про зв’язки з одіозним нардепом, агентом російських спецслужб, Андрієм Деркачем.

“До Андрія Деркача я ніколи не мав та не маю ніякого відношення. Він завжди був нашим політичним опонентом, який дестабілізував ситуацію на Сумщині. Після того, як його оголосили в розшук саме наша команда ініціювала позбавлення його звання почесного громадянина м. Глухова, оскільки вважаємо, що не припустимо, щоб таке славетне місто серед почесних громадян мало зрадників України” – прокоментував Ананченко.

Також народний депутат поділився, що планує ініціювати зміни до закону про дезінформацію, якими посилити відповідальність за наклепи у соціальних мережах, зокрема Telegram-каналах.

“Після сьогоднішнього інциденту ми з командою та деякими колегами-депутатами вирішили ініціювати зміни до закону про дезінформацію, бо подібні нічим не підкріплені “вкиди” розхитують ситуацію в державі та загрожують національним інтересам, особливо у воєнний час. Тож кожен власник Telegram-каналу чи іншого публічного соцмедіа, який отримав за розміщення джинси 10-15 тис. грн, має нести кримінальну відповідальність і відповідати по Закону” – розповів Михайло Ананченко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *