Військова допомога Україні – Німеччина та Франція можуть передати ракети для ППО IRIS-Т

Між Німеччиною та Швецією тривають переговори щодо нового пакета військової допомоги Збройним силам України. Зокрема, йдеться про передачу ракет ППО та німецьких комплексів IRIS-T.

Про це повідомляє агенція Bloomberg із посиланням на джерела.

Читайте також: Західні танки будуть в Україні: аташе посольства в США озвучив дату

Із проханням передати пускові установки для протиракетної системи IRIS-T до Стокгольма звернувся Берлін. Обговорюють можливість передачі більшого обсягу боєприпасів, які б застосовувалися для IRIS-T.

Співрозмовник агенції наголосив, що Німеччина має намір дотриматися плану щодо відправки трьох додаткових систем IRIS-T 2023 року. Першу відправили восени минулого року.

Шведська армія використовує ракети IRIS-T у системі Robotsystem 98, котрі запускають із броньованих гусеничних машин власного виробництва. Наприкінці 2022 року Швеція оголосила, що надасть ЗСУ систему ППО, однак не уточнила деталей щодо типу.

За інформацією Bloomberg, Німеччина з початку війни в Україні почала капітальний ремонт техніки та наростила виробництво критично важливого озброєння.

Системи IRIS-T – це зенітний ракетний комплекс ППО і ПРО із середнім радіусом дії компанії Diehl Defence. Він призначений для ліквідації літаків, гелікоптерів, безпілотників, крилатих та балістичних ракет. Розробка завершилась 2014-го.

Нагадаємо, Сполучені Штати заявили про виділення ще одного великого пакета військової допомоги для України на суму 2,2 млрд доларів.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *