Відключення світла в Україні – як довго триватимуть

В Україні, хоч енергосистема зазнала руйнівних збитків, завдяки несуттєвим морозам обмеження не такі значні. У випадку тріскучих морозів ситуація виглядала б значно гірше.

Про те, скільки ще триватимуть відключення світла, спрогнозував експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук, пише 24 Канал.

Читайте також: На несправедливі відключення світла можна поскаржитися: куди звертатися

Він зазначив, що досі тривають ремонти об’єктів, які зазнали російських ракетних ударів.

“Це видно і за тими лімітами, які “зростають” для тих регіонів, де енергетика постраждала найбільше – зокрема, Київ та область, а також Одеса, в інших регіонах “стабільний режим” швидше налагоджувався”, – зауважив він.

Експерт прогнозує, що хоч зараз помітне умовне покращення, у разі подальших ракетних ударів по енергоінфраструктурі – на ремонти може піти щонайменше рік. Тому планові відключення можливі навіть і в літній період.

Але це не означає, що люди будуть рік – півтора жити за умов планових відключень світла. Швидше за все, в той момент, коли йтиме відновлення підстанцій та блоків теплоелектростанцій, планові відключення зберігатимуться навіть улітку”, – пояснив він.

При цьому влітку буде істотно менше відключень. Мінімально – десь дві – три години на день.

“Навіть такі мінімальні відключення будуть. Так, навесні чи влітку не буде дефіцитів електроенергії, але в період вечірніх піків обмежуватимуть споживачів”, – додав Юрій Корольчук.

Раніше ми писали, які прилади краще не включати одночасно після увімкнення світла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *