Допомога Україні від США – Джонсон вирушив умовляти республіканців

Колишній прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон, який неодноразово приїжджав в Україну цього тижня зустрінеться із законодавцями-республіканцями. Головний “талісман” України у війні з РФ має намір чинити тиск на Вашингтон, щоб вони продовжували допомагати Києву у боротьбі.

Про це повідомляє Reuters.

Читайте також: Пов’язана з Україною: Джонсон отримав нову посаду у Великій Британії

Конгресмен Джо Вілсон повідомив про те, що екс-прем’єр Британії має виступити у приватному республіканському клубі у Вашингтоні у вівторок увечері. Також, за словами сенатора Тодда Янга Джонсона, він зустрінеться з групою сенаторів-республіканців, хоча й сказав, що не знає точних термінів переговорів.

У середу політик має намір обговорити в аналітичному центрі Atlantic Council необхідність “єдності та підтримки Заходу для України і того, що ще можна зробити проти загрози Росії”.

На початку 2023 року республіканці зайняли палату представників від демократів, і деякі безкомпромісні члени республіканської конференції захотіли зупинити військову та іншу допомогу Америки Україні, яка становить десятки мільярдів доларів.

Своєю чергою Джонсон, який був прем’єром Великої Британії, коли російські окупанти вдерлися в Україну, позиціонує Велику Британію як головного союзника України на Заході.

Нагадаємо, раніше “Апостроф” розповідав про те, що шапка Бориса Джонсона від “Укрзалізниці” стала хітом.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *