Вірменія зробила вибір на користь Євросоюзу – МЗС РФ

Вірменія зробила вибір на користь Євросоюзу – МЗС РФ

Фото: mediavector.am
Єреван вважає за краще зробити вибір на користь ЄС

У російському дипвідомстві вважають, що спроби ЄС за всяку ціну закріпитися у Вірменії можуть завдати шкоди корінним інтересам вірмен та азербайджанців.

 

Москва зазначає, що Єреван вважав за краще зробити вибір на користь ЄС, не довівши до логічного кінця роботу щодо місії Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Про це заявили у МЗС РФ.
 
“Фіксуємо, що в Єревані, не довівши до логічного кінця роботу за направленням місії ОДКБ, вирішили зробити вибір на користь ЄС”, – йдеться в поширеному в четвер повідомленні МЗС про створення цивільної моніторингової місії Євросоюзу в прикордонних районах Вірменії.
 
У російському дипвідомстві додали, що “у разі, якщо у вірменських союзників зберігається зацікавленість у залученні потенціалу ОДКБ, її місія може бути оперативно розгорнута у Вірменії”.
 
Як вважають у міністерстві, спроби ЄС за всяку ціну закріпитися у Вірменії можуть завдати шкоди корінним інтересам вірмен та азербайджанців.
 
“Спроби Євросоюзу за будь-яку ціну закріпитися у Вірменії, потіснити посередницькі зусилля Росії, здатні завдати шкоди корінним інтересам вірмен і азербайджанців у їхніх прагненнях повернення до мирного розвитку регіону”, – зазначили у дипвідомстві РФ.
 
 
А у листопаді 2022 року на саміті країн ОДКБ у Вірменії Пашинян відмовився підписувати проекти двох підсумкових документів. На це речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Єреван трактує роботу організації в цьому питанні як “фіаско”.
 
 
 
 
Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш имсчяканал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *