У НАТО готові до прямої конфронтації з Росією – адмірал зробив гучну заяву

У Північноатлантичному Альянсі, який не стане учасником повномасштабної російсько-української війни, готові до прямого зіткнення з РФ, оскільки стратегічні цілі глави Кремля Володимира Путіна, очевидно, виходять за межі України.

Про це у розмові з RTP заявив голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер.

Як зазначив адмірал, Росія далеко не перший рік приходить до якоїсь країни зі зброєю, прагнучи відтворити старий Радянський Союз. І тому НАТО має бути готовим.

Читайте також: Переломний момент у війні: генсек НАТО назвав вирішальний крок до перемоги України

Глава комітету зазначив, що НАТО зіткнулося із загрозою, ім’я якої Росія.

Вона приходить до нас без запрошення будь-якої миті. Так що ми повинні бути напоготові“, – сказав Бауер, додавши, що Альянс не має часу на підготовку, тому що це залежить від Росії, коли вона прийде.

Він запевнив, що НАТО готове до прямої конфронтації з Росією, але для цього Альянс має переозброїтися, а промислове виробництво має бути переорієнтоване на військову сферу та доцільно запровадити “військову економіку мирного часу”.

Бауер при цьому уточнив, що не вірить у ядерну війну, оскільки російський диктатор “не божевільний”, а все ще раціональна людина, яка має ідеї, що не відповідають ідеям НАТО.

Нагадаємо, як раніше заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, Анкара вже фактично прийняла Одесу та Одеську область до НАТО.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *