Військова допомога Україні – яке рішення має прийняти Захід щодо Росії

У середу, 25 січня, президент США Джо Байден схвалив передачу перших танків Abrams Україні та її Збройним силам. Тим часом на Заході ще немає єдиного рішення щодо долі кремлівського диктатора Володимира Путіна та його кліки після перемоги над Росією.

Про те, що може статися, в ефірі Апостроф TV розповів директор неурядової, аналітичної організації “Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння” Валентин Бадрак.

Він зазначив, що європейське та українське суспільства згуртувалися, виступаючи за посилення військової допомоги Україні, а політики там змушені йти назустріч людям.

Читайте також: Що ще, крім “Абрамсів”, отримають ЗСУ: журналіст дізнався у Пентагоні деталі

І хоча багато політиків виступають за те, щоб зберегти обличчя Росії та не добиватися її повної поразки, сьогодні громадськість в Україні та низці країн Заходу виступає за те, щоб потенціал Росії був повністю знищений.

Сьогодні ряд країн Європи готові передавали танки Leopard, включно з країнами, які знаходяться дуже далеко від Росії. Це історія про те, як Європа змусила власних політиків усвідомити, яка небезпека походить від російського режиму. Вдалося переконати навіть Шольца, який довго коливався. Разом з модернізованими танками Т-72 з Чехії та Марокко, можна буде сформувати потужний танковий кулак практично на рівні заявленої потреби ВСУ“, — заявив Бадрак.

Тим часом США у 6 разів збільшують виробництво снарядів, а спільна фінсько-норвезька компанія вирішила збільшити виробництво снарядів для України у 10 разів.

Нині у країнах немає єдиного рішення щодо знищення Путіна, але суд над російськими військовими злочинцями вже готується. Захід у січні був рішучіший, ніж раніше, зазначив Бадрак.

Нагадаємо, голова комітету із закордонних справ Палати представників Майкл Маккол закликав передати Україні балістичні ракети ATACMS дальнього радіусу дії у боротьбі із російськими окупантами.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *