Танки Leopard 2 для України – що сказали Джо Байден та Ллойд Остін

Україна отримає всю необхідну військову допомогу для відбиття збройної агресії ЗС РФ.

Про це за підсумками засідання на авіабазі “Рамштайн” заявив президент США Джо Байден.

Зокрема, журналісти попросили голову Білого дому прокоментувати ініціативу Польщі, яка виступила за відправку танків Leopard 2 німецького провадження на потреби Збройних сил України.

Україна отримає всю необхідну допомогу”, – заявив Байден, відповідаючи на уточнююче питання щодо постачання важкого озброєння.

Читайте також: “Броня”, ППО та німецька гра з танками: що приніс Україні восьмий Рамштайн

Міністр оборони США Ллойд Остін, у свою чергу, зазначив, що союзники мають час до весни, щоб прийняти рішення і погодити відправку танків Leopard 2 в Україну. Глава Пентагону нагадав, що Німеччина поки що не задовольнила запит Києва на постачання важкої техніки, проте до можливого контрнаступу ЗСУ країни Заходу мають переозброїти українську армію.

“Ви вже чули, що німецький міністр оборони сказав, що вони сьогодні не прийняли рішення щодо танків. Чому ми приділили особливу увагу, так це переконатися в тому, що Україна має необхідні можливості та обороноздатності, щоб встигати прямо зараз… Ви вже чули, що голова Об’єднаного комітету начальників штабів США (Марк Міллі – ред.) вже сказав про суттєві можливості, які ми і деякі наші союзники вирішили надати. Так, там є танки, зокрема йдеться про танки, і ми продовжуємо це пропонувати, і не тільки ми, а й інші країни”, – продовжив Остін і додав, що поки що конкретного рішення про постачання танків Leopard 2 в Україну немає.

Раніше ми публікували головні подробиці засідання на авіабазі “Рамштайн”, під час якого було обговорено постачання озброєння в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *