Позбавлення Атрошенка мерства в Чернігові при загрозі наступу РФ є держзрадою

Залишити Чернігів без міського голови перед можливим повторним наступом росії – державна зрада.

Про це заявив народний депутат VIII скликання, колишній керівник Комітету виборців України Олександр Черненко, коментуючи розгляд справи мера Чернігова Владислава Атрошенка в апеляційному суді, який має відбутися 27 січня.

“27 січня апеляційний суд розглядатиме справу мера Чернігова Атрошенка. Не викликає сумніву, що вказівка відсторонити Атрошенка йшла з кабінетів на Банковій. Як і адміністративний та силовий тиск протягом попередніх років. Ситуація з Атрошенком загрозлива не лише для місцевого самоврядування, а й має ряд ширших наслідків, зважаючи на нинішні обставини. По-перше, Чернігів, який вже раз зупинив російського ворога, зараз готується до можливого повторного наступу. Позбавити місто голови перед повторним наступом росії не може трактуватися інакше, як державна зрада. І львівським суддям варто подумати про свою і країни долю перед тим, як ухвалювати рішення за вказівкою згори”, – заявив Черненко.

Експерт називає й інші негативні наслідки, які матиме відсторонення Атрошенка. Зокрема, псування відносин з міжнародними партнерами та розширення конфлікту між центральною та місцевою владою.

“Україна та її оборона зараз залежать від підтримки наших західних партнерів. Кричущі факти утисків влади міста, в якого через паркан – росія та білорусь, не додають аргументів для збільшення підтримки Україні в світі. Навряд наші партнери розуміють, чому замість формування єдиного фронту проти росії влада розпалює очаги внутрішньої боротьби. По-третє, мери та громади, розуміючи звідки у розправі над Атрошенко ростуть ноги, вже встали на підтримку Чернігова. Конфлікт місцевої та центральної влади під час війни – не кращий спосіб зупинити ворога”, – зазначив народний депутат VIII скликання.

Черненко нагадав, що Асоціація міст України, громадські організації, юристи та інші фахівці назвали політично вмотивованим скандальне рішення суду першої інстанції позбавити Атрошенка права обіймати посаду мера протягом року. А також що петиція на сайті Президента проти цього рішення набрала необхідні 25 тисяч голосів у рекордно короткі терміни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *