Вучич несподівано визнав Крим українським

Лідер Сербії Александар Вучич публічно виступив з осудом розв’язаної Росією війни за українські землі. Також заявив, що Крим та Донбас – це Україна.

Це випливає з його інтерв’ю агенції Bloomberg.

Читайте також: Росіяни втікатимуть: у Зеленського назвали умови для звільнення Криму

Так, Сербія, яка вважалася давнім союзником Росії, після розв’язаної війни в Україні суттєво охолола до Москви. Вучич відкидає будь-які територіальні претензії Москви до України.

“Ми від початку говорили, що не можемо підтримати вторгнення Росії в Україну. Для нас Крим – це Україна, Донбас – це Україна. І це так і залишиться”, – наголосив сербський президент.

Також він припустив, що у війні “найгірше ще попереду”, адже жодна зі сторін не готова йти на поступки.

Вучич в інтерв’ю розповів, що уникає спілкування керівником Кремля вже “багато місяців”. Він наголосив, що світ неправильно вважає, що Сербія готова завжди підтримати Росію.

“Ми не завжди підтримуємо їхню позицію. У нас традиційно хороші відносини, але це не означає, що ми підтримуємо кожне окреме рішення або більшість рішень, які надходять із Кремля”, – додав він.

Після початку війни Бєлград ухилявся від приєднання до санкцій Євросоюзу проти Москви, попри те, що Сербія – країна-кандидат на вступ до ЄС.

Хоч членство країни у Євросоюзі – пріоритет, Сербія чинить опір санкціям, оскільки РФ підтримує її відмову визнати незалежність Косова.

Раніше “Апостроф” повідомляв, у якій країні Посольство Росії опублікувало карту, позначивши окупований Крим територією України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *