Шольцу запропонували передати Україні 93 винищувачі та ЗСУ Gepard

Шольцу запропонували передати Україні 93 винищувачі та ЗСУ Gepard

Фото: war-book.ru
Винищувач Tornado

Депутат німецького бундестагу запропонував викупити у Катару установки Gepard для України. А у Києві просять про передачу старих винищувачів Tornado.

У Міністерстві закордонних справ України запропонували Німеччині передати Києву 93 винищувачі Tornado, які планують вивести з експлуатації. З такою ініціативою у Twitter виступив заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник.
 
Він заявив, що має “творчу пропозицію” на рахунок літаків, які планують замінити винищувачами F-35.
 
“У мене є творча пропозиція до наших німецьких друзів. У бундесверу є 93 багатоцільові бойові літаки Tornado, які незабаром виведуть з експлуатації і замінять F-35. Хоч це і старий реактивний винищувач, але все ж таки дуже потужний. Чому б не доставити ці Tornado в Україну, канцлере?” – написав дипломат.
 
Тим часом у самій Німеччині пропонують викупити у Катару зенітні самохідні установки (ЗСУ) Gepard для України. Таку пропозицію озвучив депутат німецького бундестагу Родеріх Кізеветтер в інтерв’ю газеті Süddeutsche Zeitung.
 
“Катарські Gepard в даний час там не потрібні і знаходяться в робочому стані, тому я думаю, що було б непогано викупити їх назад. Вони відмінно зарекомендували себе в дії і дуже ефективно використовувалися для атаки наземних цілей”, – сказав він.
 
Також депутат розкритикував те, що Німеччина не поставила в Україну достатньої кількості боєприпасів.
 
Раніше низка політиків із правлячої в Німеччині коаліції закликали скоріше вирішити питання танків для України.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *