Глава МЗС Німеччини приїхала до України – що відомо про візит Бербок – фото

У вівторок, 10 січня, в Україну з візитом, який не анонсувався раніше з міркувань безпеки, прибула міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, що вже декілька разів відвідувала країну з моменту повномасштабної агресії РФ.

Про це повідомив голова МЗС України Дмитро Кулеба, який разом із послом України в Німеччині Олексієм Макєєвим супроводжував свою німецьку колегу у Харкові, зокрема у мікрорайоні Салтівка, який серйозно постраждав внаслідок російських обстрілів.

Сьогодні Анналена Бербок і я відвідали Харків воєнного часу, де Росія завдала величезних страждань. Харків тепер є символом успішних українських контрнаступів, які доводять, що Україна переможе за достатньої підтримки партнерів. Я не сумніваюся, що німецька військова допомога надходитиме і надалі“, – написав Кулеба у Твіттері.

Читайте також: У Бундестазі закликають вирішити питання з постачанням Україні авіації та активувати систему радіолокаційного виявлення AWACS

У ході візиту до Харкова політик, як пише Tagesspiegel, отримала уявлення про становище людей у місті, за яке вже давно триває боротьба. “Це місто уособлює абсолютне божевілля російської агресивної війни в Україні“, – заявила вона.

Кордон з Росією знаходиться всього в 40 км. Пов’язані спільною мовою, до війни між ними існували тісні зв’язки і жвавий прикордонний рух. Сьогодні глибокі сліди російської руйнації можна побачити практично на кожному розі вулиці. Майже 500 тисяч із колишніх 1,5 млн жителів Харкова були змушені тікати“, – зазначила міністр.

Анналена Бербок також зазначила, що люди у всіх куточках України, від Харкова до Херсона та Києва мають знати, що вони можуть розраховувати на солідарність та підтримку Німеччини.

За словами міністра, Німеччина вже передала генератори та трансформатори, паливо та ковдри, які тепер рятують життя на місцях.

Також йдеться і про подальші постачання зброї ЗСУ. “Для мене важливо, щоб ми не упускали з уваги місце України в нашій європейській родині навіть цієї військової зими. Українці щодня борються за право жити незалежно. Вони бачать своє майбутнє в Європі, ЄС“, – наголосила Бербок.

Нагадаємо, що ЗСУ отримали мобільний пункт розвідки Beobachtungspanzer, який був розроблений у Німеччині і поставлений на озброєння у 1982 році.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *