Помер Пеле – що спричинило смерть

29 грудня на 82 році пішов із життя знаменитий бразильський футболіст Пеле. Він помер від тяжкої хвороби.

Про це повідомляє Associated Press.

Відомо, що Пеле шпиталізували наприкінці листопада цього року через респіраторну інфекцію. Водночас з вересня 2021 року він проходив терапію від онкологічної хвороби. Перед цим у нього виявили пухлину товстої кишки та прооперували.

Днями стан “Короля футболу” раптово погіршився, хіміотерапія не приносила результату, додались серцева та ниркова недостатність. Лікарі надавали в останні дні виключно паліативну допомогу.

Читайте також: Чемпіонат світу з футболу 2022 – результати усіх матчів

Варто нагадати, що Пеле (справжнє ім’я – Едсон Арантіс ду Насіменту) виступав на професійному рівні за футбольний клуб “Сантос” із 1956 до 1974 року, та за “Нью-Йорк Космос” із 1975 до 1977 року. У складі бразильської збірної нападник провів 92 матчі, забивши 77 голів.

Пеле вважається єдиним футболістом в історії, який за свою ігрову кар’єру тричі отримав звання чемпіона світу (1958, 1962 та 1970 року). Він – найкращий спортсмен двадцятого століття за версією Міжнародного олімпійського комітету та найкращий футболіст минулого століття за версіями інших організацій та медіа.

Також він з 1995 по 1998 рік очолював Міністерство спорту Бразилії.

Нагадаємо, раніше ми писали, що ФІФА відхилила прохання президента України Володимира Зеленського виступити по відеозв’язку під час фіналу Чемпіонату Світу-2022 у Катарі, 18 грудня.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *