Колишній прем’єр РФ спрогнозував, коли Путін втратить владу

Колишній прем єр РФ спрогнозував, коли Путін втратить владу

Фото: kremlin.ru
Володимир Путін

Існує два варіанти розвитку подій у Росії, коли нинішній глава Кремля може втратити свою владу.

Колишній прем’єр-міністр Росії Михайло Касьянов вважає, що Володимир Путін втратить владу протягом максимум наступних півтора року. Про це в четвер, 15 грудня, пише BILD з посиланням на Касьянова.
 
“Путін зможе утримувати президентське крісло максимум до березня 2024 року, коли в РФ відбудуться вибори. Однак є й інший варіант, коли Путін складе повноваження вже за півроку”, – сказав він.
 
За словами екс-глави уряду Росії, Путін може залишити свою посаду ще до завершення президентського терміну. Це може статися, якщо Росія зазнає поразки у війні проти України.
 
“Тоді його посаду обійматиме прем’єр-міністр РФ, який за законом буде зобов’язаний провести позачергові президентські вибори протягом трьох місяців”, – пояснив Касьянов.
 
Водночас він не виключає, що в такому разі Путін заздалегідь призначить на посаду прем’єра “потрібну” йому людину.
 
Також Путін може бути усунений від влади після завершення його президентського терміну у 2024 році.
 
“Це обов’язково відбудеться, тому що чинний режим у РФ вже руйнується зсередини. Режим розповзається. Люди мріють – вся вертикаль, особливо московська, федеральна вертикаль – вони мріють про те, щоб якнайшвидше це все розповзлося, і вони розбіглися по кутах, сховалися від можливої відплати кожному з них. Тому доля режиму вирішена заздалегідь – це питання часу: це буде через півроку, через рік чи через півтора”, – сказав Касьянов.
 
Нагадаємо, секретар РНБО пояснив, чому Путін відмовився від підсумкової прес-конференції. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *