Санкції проти Росії – ЄС остаточно затвердив новий пакет

Рада Європейського Союзу затвердила дев’ятий пакет нових санкцій, спрямованих на посилення тиску на Російську Федерацію через війну проти України. Нові обмеження повинні суттєво вдарити по російській економіці та здатності продовжувати агресію.

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС.

Читайте також: Рада Європи схвалила 3-річний план для України з рекордним фінансуванням

Експортний контроль

Згідно з рішенням ЄС, запроваджується новий контроль та обмеження на експорт товарів та технологій подвійного призначення, товарів та технологій, що можуть посприяти технологічному вдосконаленню сфери оборони та безпеки РФ.

Так, не можуть продаватися хімічні та нервово-паралітичні речовини, прилади нічного бачення та радіонавігаційного обладнання, електроніка, IT-компоненти, які можуть бути використані для російських Збройних сил.

Забороняється експорт товарів та технологій, пов’язаних з авіацією та космічною галуззю. Поставки двигунів для авіації, дронів та деталей до них будуть заборонені до Росії та будь-якої третьої країни, яка може постачати їх.

Банківська сфера

Євросоюз заморозить активи ще двох російських фінустанов та додасть Всеросійський банк розвитку регіонів, внесений до списку державних чи контрольованих організацій РФ, на операції з якими поширюється тотальна заборона.

Запроваджено механізм, що дозволить розморожувати рахунки та інвестувати особам, які відіграють важливу роль у міжнародній торгівлі агропромисловою продукцією задля запобігання продовольчим загрозам.

Мовлення

Призупинено дію ліцензій на мовлення чотирьох російських телеканалів: “НТВ/НТВ Мир”, “Росія 1”, “РЕН ТВ” та “Перший канал”.

Консалтинг

Заборонено надання послуг ЄС з реклами, досліджень ринку та опитування громадської думки, послуг з тестування продукції та технічної інспекції в Росії.

Із 16 грудня громадянам Євросоюзу буде заборонено обіймати будь-які посади в керівних органах усіх російських державних чи контрольованих компаній, організацій чи органів, розташованих в РФ.

Інші галузі

Європейський Союз розширить заборону, спрямовану на нові інвестиції в енергетичний сектор РФ, додатково заборонить нові інвестиції у гірничодобувний сектор, окрім гірничодобувної діяльності, пов’язаної з деякою критичною сировиною.

Раніше ми писали, що у Європейському Союзі погодили дев’ятий пакет санкцій проти Російської Федерації через її повномасштабне вторгнення в Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *