Захисник Азовсталі закликав Зеленського вплинути на ситуацію з тиском на УАФ

Нейрохірург та арбітр Дмитро Кубряк, який боронив Азовсталь і провів 5 місяців в російському полоні, звернувся до президента Володимира Зеленського. Він висловив обурення тим, що з метою проведення виборів в Українській асоціації футболу проти членів Виконкому УАФ відкрили кримінальні справи і здійснюють тиск.

Про це Кубряк написав у Facebook.

“Чому у розпал війни, коли наша незламна країна усіма силами намагається протистояти російській агресії, коли щодня гинуть наші співвітчизники, силовики займаються залякуванням керівників регіональних осередків Української асоціації футболу? За чиїми вказівками проти всіх членів Виконкому УАФ відкрито кримінальні справи? Хто вбиває незалежність українського футболу, спускаючи “згори” ганебні інструкції, як проводити сфальшований конгрес і кого обирати футбольним “лукашенком”?” – написав Кубряк.

Також він звернувся безпосередньо до президента Зеленського: “Пане президенте! Такі, як я, вижили та повернулися, аби Україна перемогла в цій війні та ніколи в нашій країні не відбувалися описані вище явища, які можливі тільки на території беззаконня, якою є Російська Федерація. Впевнений, у Вас немає аргументів цьому заперечити. А тому закликаю Вас боронити нашу державу не лише від зовнішнього ворога, а й від тих, хто руйнує її зсередини”.

Спочатку вибори в УАФ нібито мали пройти 20 грудня. Але ця спроба, як інформувала президентка збірної журналістів України Ольга Витак, провалилася. Наразі, за її словами, планується “віртуальний виконком” і збір підписів. З цією метою проти усіх членів Виконкому відкрили кримінальне провадження. До цього тиску, як пише Витак, причетні особи з Офісу президента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *