Карта війни в Україні на 16 грудня – де точаться бої

На двісті дев’яносто шосту добу героїчного протистояння українців російським загарбникам ЗСУ здійснюють контрнаступальні дії у районі Сватового, у той час як окупанти намагаються наступати під Білогорівкою в Луганській області.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Схід України

Зазначається, що у четвер, 15 листопада українські сили продовжили наступати у напрямку Сватового та Кремінної. Згідно інформації росіян, армія РФ запобігла наступу українських військ у напрямку Софіївка Луганської області, проте нашим бійцям вдалося просунутися до півтори кілометрів у районі населеного пункту Діброва.

Читайте також: Коли буде новий наступ Росії: Резніков зробив важливу заяву

Також, російський військкор стверджував, що у Білогорівці тривають позиційні бої, а українці продовжують завдавати ударів по тилах ворога у Луганській області, зокрема було обстріляно склад боєприпасів Кадіївці.

У той же час на Донеччині продовжується наступальна операції окупантів у районі Бахмута. Український Генштаб повідомив, що війська відбили атаки російських військ за 33 км на північний схід від Бахмута в районі Верхньокам’янського, Яковлівки, Соледара та Веселого. Окупанти намагаються прорвати оборону України у районі вищезазначених населених пунктів, аби просунутися з півдня на Білогорівку Луганської області.

Повідомляється, що станом на 15 грудня армія РФ продовжує наступальні дії у районі Авдіївка-Донецьк, при цьому українським військам вдалося відбити атаку росіян у районі Мар’їнки. В РФ стверджують, що понад 80% міста контролюється ворогом.

Південь України

Російськи війська продовжують оборонятися на півдні від Дніпра та обстрілювати західний берег Херсонщини. Зокрема, згідно інформації українських та російських джерел, вони завдали артилерійських ударів по Херсону та іншим населеним пунктам на правому березі.

Окрім цього в українському Генштабі повідомляють про замінування дачних ділянок та узбережжя річок Конка та Чайка в районі Олешок, на південь від Херсона.

Зазначається, що армія РФ зміцнює берегову лінію в Молочному, окупованому Криму мінами, траншеями та укріпленнями через явне побоювання українських морських десантів.

Українські війська продовжували завдавати ударів по районах зосередження російських військ у Херсонській та Запорізькій областях. Бійці України знищили російські склади боєприпасів та одиниці військової техніки по всій Запорізькій області у Токмаку, Пологому та Бердянську.

Від українських джерел стало відомо про спроби ворожої окупаційної влади закріпити контроль над ЗАЕС – російська влада проводить роботи з переведення станції на російську енергосистему.

Окрім цього, російські війська продовжують обстрілювати артилерією захід Запорізької, Дніпропетровської та Миколаївської областей. Також російські війська завдали зенітно-ракетного удару по прибережній території в районі Очакова.

Раніше ми писали, що у США затвердили рекордний бюджет Пентагону.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *