Владислав Атрошенко розповів про причини конфлікту з ОП

Мер Чернігова Владислав Атрошенко назвав декілька можливих причин конфлікту з чиновниками і заявив, що розцінює рішення суду про його відсторонення від посади мера як прояв політичного переслідування і тиску силовиків. Він висловив впевненість, що президент не допустить, щоб міжнародна спільнота підозрювала Україну у вибірковому правосудді.

Про це він заявив під час інтерв’ю “Українській правді”.

За його словами, його конфлікт з центральною владою має 4 причини: відмова від співпраці з партією влади і створення партії “Рідний дім”, критика системи компенсації громадам вартості газу, підписання угоди про співпрацю з “УДАРом Віталія Кличко” і висунення кандидата на проміжних виборах у 206-му окрузі, провести які завадила повномасштабна війна.

“Сукупність цих причин у кінці кінців призвели до сотень кримінальних справ, обшуків десятків співробітників і комунальних підприємств, і міської ради, і приватних підприємств, по декілька разів проводили обшук в сім’ях, де діти з обмеженими можливостями. У жінок-бухгалтерів пересипали крупи в банках – шукали флешки. Я думав, що війна припинить подібну ганебну політику. І дійсно, коли почалася війна, з міста повтікали всі силові структури, які займаються сьогодні цими кримінальними справами. Я думав, що на час війни принаймні сокира війни з центральною владою по відношенню до мене буде зарита. Але з середини квітня з “закарпатських рубежів” повернулися силовики, і тиск став ще більший, ніж до початку війни. Кримінальні справи дальше порушувалися”, – заявив Владислав Атрошенко.

Зустріч з конгресвумен Вікторією Спартц, яка публічно критикувала керівника Офісу президента Андрія Єрмака, Атрошенко не вважає можливою причиною конфлікту з Банковою: “Коли я спілкувався з Вікторією, поряд сидів заступник голови обласної державної адміністрації, який її супроводжував. Вона спілкувалася з обласною державною адміністрацією…Про Офіс президента, про Єрмака ми з нею взагалі не говорили”, – наголосив Атрошенко.

Мер Чернігова вважає, що з проблемою тиску силовиків стикаються багато його колег, але вони переважно мовчать: “Я вдячний колегам за підтримку, яку вони висловили на засіданні Асоціації міст. Але здебільшого мери міст мовчать. І якщо вони будуть і далі сидіти і мовчати, то ще пізніше вони будуть просто сидіти”, і зазначив, що подаватиме апеляцію.

“Я переконаний, що це безглузде рішення Яворівського суду у разі повторного наступу без перебільшення ослабить місто Чернігів. Багато що зроблено для того, щоб у разі такого наступу наші солдати Збройних сил не ховалися за стогами сіна, а вели оборону з укріплених районів стільки, скільки потрібно”, – заявив мер Чернігова.

Атрошенко висловив впевненість, що президент не допустить вибіркового правосуддя: “Я впевнений в тому, що президент як гарант Конституції не допустить, щоб Україну підозрювали у вибірковому правосудді. Щоб рішення суду стосовно мене було прикладом, де країна не відповідає вимогам вступу до Європейської спільноти. Я вважаю, що суд другої інстанції оцінить всі обставини справи і винесе неупереджене рішення”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *