Допомога ЄС Україні – Рада Європи схвалила план на 50 млн євро

14 грудня Рада Європи підтримала план дій для України на наступні три роки з рекордною сумою допомоги – 50 млн євро.

Про ухвалення “Плану дій “Стійкість, відновлення та реконструкція” (2023-2026 роки) повідомив прес-центр Ради Європи.

Читайте також: У бюджеті є як позитив, так і негативні речі – Дмитро Разумков

Як зазначила генсекретар Марія Пейчинович Бурич, план розробили спільно з українською владою. Він покликаний підвищити стійкість державних установ за рахунок зміцнення демократичного управління та верховенства закону, а також захисту прав людини.

“Це частина внеску нашої Організації у процес відновлення країни, що зіткнулася з жорстокою агресією Російської Федерації та величезними руйнуваннями”, – наголосила вона.

Зазначається, що Рада Європи надалі працюватиме з владою України для задоволення невідкладних потреб та пріоритетів країни. Зокрема, йдеться про підтримку реалізації кроків, викладених у висновку Єврокомісії щодо заявки України на членство в ЄС. Це стосується сфери конституційного правосуддя, боротьби з корупцією та відмиванням грошей; розвитку незалежного, ефективного правосуддя; забезпечення свободи слова та свободи медіа, посилення захисту прав нацменшин.

Раніше ми писали, що усі 27 країн Європейського Союзу одностайно підтримали надання Україні макрофінансової допомоги на наступний рік. Йдеться про суму у 18 млрд євро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *