Членам виконкому УАФ погрожують задля призначення Андрія Шевченка

Перша спроба провести в УАФ незаконні вибори президента, які готували шляхом тиску на голів обласних асоціацій, не вдалася, і тепер з метою просування Андрія Шевченка на посаду керівника футбольної асоціації розробили сценарій №2 під назвою”Віртуальний виконком”.

Про це у Facebook повідомила Президент збірної журналістів України Ольга Витак.

“Пам’ятаєте, раніше я розповідала про те, як шість голів обласних асоціацій писали в кабінетах голів військових адміністрацій і під копірку протоколи про скликання позачергового конгресу УАФ на 20 грудня. Так ось, нічого у них не вийшло. Тому відбувається спроба №2 щодо відсторонення керівництва УАФ під кодовою назвою ВІРТУАЛЬНИЙ ВИКОНКОМ.Усім членам Виконкому був розісланий план дій щодо скликання та проведення віртуального Виконкому УАФ!За задумом керівників диверсійної групи для проведення конгресу потрібний підпис 31 члена Виконкому. Далі за схемою в кожному Бюлетені має бути проставлена позначка “+” навпроти графи”, – написала вона, опублікувавши “план дій” та розроблений під нього проект бюлетеня.

За словами Витак, щоб члени Виконкому “не думали відмовитись від підписання бюлетеня для голосування проти них всіх відкрили кримінальне провадження”.

“Проти всіх членів Виконкому УАФ Нацполіція відкрила кримінальне провадження за ст. 170 КК України (перешкоджання законній діяльності професійних спілок, політичних партій, громадських організацій). Тобто, щоб ніхто з членів Виконкому навіть не подумав відмовитися від виконання незаконних вказівок усіх разом підвісили на “гачок”… А 6 грудня почали штампувати бюлетені, і розсилати обласним асоціаціям футболу.Замовний характер кримінального тиску на членів Виконкому УАФ, погрози, співробітники СБУ у кабінетах регіональних асоціацій – це той шлях яким Андрія Шевченка ведуть до крісла Президента УАФ”, – констатувала Витак.

Посилаючись на розповіді голів обласних асоціації, Витак зазначила, що “керує цим процесом Андрій Смірнов (заступник голови Офісу президента) та тимчасові мешканці Буковеля”.

“Й раніше мої колеги звертали увагу на замовний характер кримінальних справ проти Президента УАФ, але ніхто не міг подумати, що на український футбол чинитиметься тиск такого масштабу.В УЄФА такої нахабності і тиску на незалежні за Статутом національні футбольні асоціації, ще ніколи не бачили та не чули в жодній країні світу!Думаю, що віртуальні мітинги-Виконкоми не будуть затверджені УЄФА і ФІФА, так само, як і президент маріонетка, якого тягнуть в крісло УАФ”, – додала вона.

У Будинку футболу напередодні відбулося засідання Робочої групи з питань проведення позачергового конгресу, яка заявила про факти тиску органів державної влади на діяльність регіональних футбольних асоціацій.

Як відомо, кандидатом на посаду президента УАФ Андрія Шевченка було висунуто офіційно – зробив це колишній регіонал та соратник Віктора Януковича Віктор Межейко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *