Війна в Україні – навіщо Путін наполягає на проведенні переговорів

Президент РФ Володимир Путін спеціально наполягає на проведенні переговорів, щоб погіршити відносини між Україною та її західними союзниками.

Про це йдеться у новому звіті Інституту вивчення війни ISW від 9 грудня.

За словами аналітиків, у діях Володимира Путіна, котрий наполягає на “дипломатичному врегулюванні” війни шляхом переговорів, чітко простежується стратегія.

Читайте також: Чи зможе Путін домовитися із Заходом: прогноз політолога

Глава Кремля, вимагаючи посадити Україну за стіл переговорів, намагається погіршити відносини між Києвом та його західними союзниками. Стратегія Путіна, як вважають у ISW, передбачає наступне – виставити українців як не бажаючих йти на компроміси та брати участь у “мирному діалозі”.

Більше того, як зазначають аналітики, Кремль хоче скористатися паузою за рахунок можливих переговорів для встановлення режиму припинення вогню, який дозволить ЗС РФ відпочити та підготуватися взимку до нового наступу.

“Путін може бути надмірно оптимістичний щодо перспектив негайного припинення бойових дій, але це також малоймовірно, враховуючи його риторику, а також заяви українських лідерів та Заходу. Путін, ймовірно, створює умови для проведення реальних переговорів десь у 2023 році, ймовірно, після того, як російські війська опанують здебільшого територію, яку, як він стверджує, він анексував”, – додали аналітики ISW у новому звіті.

Раніше ми розповідали, що Володимир Путін виступив із цинічною заявою на адресу України.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *